Herfststraat 11

 • Wijk Zuidoost
 • Type Hoekwoning eengezinswoning
 • Corporatie Ymere
€ 250.000,- k.k.

Kenmerken

 • Soort woning Hoekwoning eengezinswoning
 • Bouwjaar 1964
 • Woningoppervlakte 74 m²
 • Aantal kamers 4
 • Prijs € 250.000,- k.k.
 • Status Te koop
 • Garage Nee
 • Tuin Nee
 • Balkon Nee

Woningomschrijving

Wij bieden een fantastisch leuke eengezinswoning aan gelegen in het idyllische dorpje Driemond. De woning heeft een ruime woonkamer, drie slaapkamers en een grote zonnige tuin aan de achterzijde. Ideaal voor startende gezinnen!

Indeling
Begane grond: Entree, hal met meterkast, toilet met fonteintje, trapopgang naar de eerste verdieping, trapkast en toegang tot de woonkamer en de keuken. De woonkamer is ruim en licht met aan de voorzijde uitzicht op de brede straat en achter op de grote tuin. De dichte keuken is voorzien van een door de huurder achtergelaten, gedateerde keuken met apparatuur. Verkoper is niet verantwoordelijk voor het functioneren hiervan. Vanuit de keuken heb je toegang naar de achtertuin welke is gelegen op het oosten. In de tuin treft je een stenen berging aan, handig voor het bergen van uw fietsen en eventuele tuingereedschap.

Eerste verdieping: via de overloop heb je toegang tot de drie slaapkamers en de badkamer. De slaapkamers zijn ruim en licht en volwaardige kamers te noemen. Door deze mooie ruimtes is deze woning naar ieders wens in te richten De badkamer is netjes betegeld in een lichte kleurstelling en voorzien van een douche, wastafel en aansluiting voor de wasmachine.

Tweede verdieping: Via een vlizo trap bereik je de ruime zolderverdieping. Hier hangt de cv ketel. Door hier een dakkapel te plaatsen zou hier een eventuele vierde slaapkamer te realiseren zijn.

Bijzonderheden
- afgekochte erfpacht tot 30-06-2050, voorwaarden 1994;
- bouwjaar ca. 1964;
- gratis parkeren op de openbare weg;
- c.v.-opstelling uit 2005;
- bewoning voor eigen gebruik, m.u.v. de ouder/kind situatie;
- zelfbewoning- en ouderdomsclausule;
- voormalige huurwoning: vaste project notaris, Lubbers en Dijk te Amsterdam;
- energielabel aanwezig.

Omgeving
De woning is gelegen in stadsdeel Zuidoost in het dorpje Driemond, in de nabijheid van een school, sport voorzieningen op loopafstand en gratis parkeren voor de deur. De bereikbaarheid is goed, zowel met eigen vervoer als met het openbaar vervoer; het is op fietsafstand van treinstation Weesp en Diemen. Tevens ligt ook de metro halte “ Gein “ op fietsafstand. In de direkte omgeving tref je veel bos aan. Maar ook sportvelden zijn in de nabije omgeving, Langs het “ Gein “ kun je heerlijk fietsen. Hier vind je nog de rust, groen en spelende kinderen op straat.

Locatie
Driemond is een dorp dat tot augustus 1966 onderdeel was van de gemeente Weesperkarspel in de Nederlandse provincie Noord-Holland. Daarna werd het voorlopig voor 12 jaar aan de gemeente Amsterdam toegewezen om in 1978 definitief te worden geannexeerd. Sinds 1987 werd het een onderdeel van het stadsdeel Amsterdam Zuidoost. Driemond telt ongeveer 620 huizen en circa 1500 inwoners. Globaal grenst Driemond in het Noorden aan het Diemerbos in de Gemeenschapspolder, in het Zuiden aan het tot Abcoude gemeente de Ronde Venen behorende Gein, in het Westen aan het Gaasperpark en in het Oosten aan Weesp.

De naam Driemond heeft zijn oorsprong in de drie riviertjes die samenkomen bij het dorp: het Gein, de Gaasp en het Smal Weesp. De laatste twee riviertjes maken deel uit van de Weespertrekvaart, waarover de Brug Driemond ligt, die op zijn beurt weer onderdeel is van wat vroeger de Keulsche Vaart werd genoemd. Oorspronkelijk was Driemond een buurtschap binnen de gemeente Weesperkarspel met als naam "De Geinbrug". In 1961 kreeg het, gezien de grootte die het inmiddels had gekregen, de status van dorp en veranderde de naam in Driemond.

Bij de kruising van het Gein en de Gaasp, bij de Geinbrug, bevindt zich de enige bushalte van het dorp waar GVB lijn 49 stopt en een verbinding geeft met Weesp en Amsterdam Bijlmer-Arena alleen maandag tot en met vrijdag overdag. Buiten deze tijden kent Driemond geen openbaar vervoer meer. Alleen op zaterdag overdag is er nog een alternatief met Connexxion lijn 122 die aan de overzijde van het Amsterdam-Rijnkanaal een halte heeft en een verbinding geeft met Station Weesp of Nigtevecht op 8 minuten loopafstand van het dorp.

Lees meer

Woningen in de buurt